Het verhaal van: Souresh

Dat is pas scoren!

06 november, 2014

scorenSouresh (19 jaar) woont nog niet zo lang in Rotterdam. In zijn vorige woonplaats, buiten Zuid-Holland, voetbalde hij met veel plezier. Souresh heeft een verstandelijke beperking en heeft praktijkonderwijs gevolgd. Sinds een aantal maanden werkt hij bij de supermarkt in de buurt van zijn nieuwe woning en hij heeft het daar erg naar zijn zin.

Souresh kende nog niet veel mensen in de buurt. En hij miste het voetballen. Een leuke voetbalvereniging vinden was dus een goede oplossing. Nadat we elkaar gesproken hadden, was mijn conclusie dat Souresh het best op zijn plek zou zijn op een vereniging zo’n twintig minuten fietsen van zijn woning vandaan. Dit leek mij een goede omgeving om zijn sociale netwerk te vergroten. Maar toen kwam het volgende probleem.. Hij kende de weg niet en hij had geen fiets.

Ik dacht meteen aan MEE op Weg, een project van MEE waarbij deelnemers leren om (vaak met een maatje vanuit MEE) zelfstandig te reizen. Er werd, in overleg met de moeder van Souresh, besloten dat zij zelf met Souresh zou gaan oefenen. Maar hij had nog steeds geen fiets en er was ook geen geld om er één te kopen. De projectmedewerkers van MEE op Weg hebben toen een fiets kunnen regelen.

Souresh is eerst samen met zijn moeder een keertje naar de club gefietst. Daarna is zij nog een keer mee geweest naar een proeftraining. Toen de eerste thuiswedstrijd was ging hij alleen op de fiets om te gaan kijken. Een week later mocht hij voor het eerst een wedstrijd meespelen. Hij kwam natuurlijk zelf op de fiets en scoorde ook nog, vijf keer zelfs!

Souresh is goed op zijn plek bij deze sportvereniging en het is helemaal mooi dat hij hier nu zelf naar toe kan dankzij de hulp van MEE op Weg. Zijn teamgenoten vroegen hem direct mee naar een thuiswedstrijd van Feyenoord en na de training en wedstrijden wordt er met elkaar nog wat gedronken. Souresh is zelfstandiger geworden én hij heeft er een stel vrienden bij. Dat is pas scoren!

Een consulent van MEE